ABC for korpsforeldre

Kort om oss:

  • Vi har rundt 50 musikanter fra 8-18 år, i et miljø for musikkglede på tvers av alder og kjønn. 
  • Vi er et brassorkester og spiller i 2. divisjon for skolebrass.
  • Vi øver i Meyermarken bydelshus hver onsdag. Vi rekrutterer fra skolene i Bergen sentrum. 
  • Vi har profesjonelle dirigenter for musikantene, men korpset drives av foreldrene.

Øving:
  • Aspirantene øver individuelt og i mindre grupper mellom 1600-1800
  • Juniorene øver i korps, samt i mindre grupper fra 1800-2000 
  • Hovedkorpset øver fra 1715-2000
Glad gjeng utenfor Konserthuset i Stavanger etter gjennomført NM-konsert, juni 2023

Konkurranser

Korpsene deltar i egne korpskonkurranser inndelt i ulike divisjoner. I konkurransene får korpsene egne vurderinger av dommere, men korpsene blir rangert kun fra ca 5.plass og oppover.

NM i skolebrass

NM skolebrass - finner sted i Stavanger siste helgen i juni. For foreldre med barn i hovedkorpset, er det bare å holde av denne helgen. Det er kun hovedkorpset som deltar her. NM blir arrangert av NMF Norges musikkorpsforbund. NM i Janitsjar er i Larvik, i Stavanger er det kun brassband. Vi har lang tradisjon for å låne Frelsesarmeens lokaler til øving og overnatting under NM, dette lokalet ligger sentralt ved togstasjonen.

Hordablæsten

Hordablæsten finner sted i Grieghallen på våren og er en korpsmønstring for hele Vestlandet, både skolekorps, ensembler og generasjonskorps. Både juniorkorpset og hovedkorpset bruker å delta her. I tillegg deltar mange av musikantene våre i ensemble- og solokonkurranser.

Fanafestivalen og Mangerfestivalen

Fanafestivalen og Mangerfestivalen finner sted om høsten. Også her er det konkurranse for solister, ensembler, juniorkorps og skolekorps, og aspirantseminar sammen med aspiranter fra andre korps.
Vi deltar på en av de to festivalene.

17. mai 
På 17. mai deltar vi i Flaggtoget i Bergen sentrum. I noen uker før, øver vi på å spille mens vi marsjerer. Det er nemlig ikke en enkel sak - mange tegn for start og stopp må læres og øves inn.

Det er juniorene og hovedkorpset som går i toget. I tillegg trenger vi en sterk far til å bære fanen og to aspiranter til å bære dusker.

Styret går med flagg, og vi har følgere med vann til korpset på den 2-3 kilometer lange sløyfen gjennom byen fra Krohnengen skole i til Koengen.
17. mai i uniform
Slik plasseres stjerner og medaljer på uniformsjakken. Det er gøy å sy!

Uniform 

Den blå uniformen bruker vi på 17. mai. 
I ukene før må uniformer prøves, eventuelt byttes og tilpasses kropper i vekst.

Musikantene får en stjerne i sølv for hvert år man har deltatt i korpset. Hvert femte år, en stjerne i gull. Medaljer fra ulike konkurranser og lignende, henges på lommen. 


Konsertuniformen vår er hvit skjorte, vest, bukse, sokker og sko.
Pass på svarte sokker i skoene, fargerike sokker er synligere enn du tror.
Vi har sløyfe i gull, den deles ut før konsert og hentes inn igjen etterpå. 

Korpset drives av foreldrene. Vi har et styre på seks personer med leder, kasserer, sekretær, musikalsk ansvarlig, korpsansvarlige for hovedkorps, junior og aspiranter, pluss vararepresentanter. 

I tillegg har vi egne komiteer for arrangement, material- og instrumentforvaltning og søknader. Rollene i styret og komiteene velges for 1-2 år på foreldremøte i begynnelsen av året, og vi velger en valgkomité. 

Normalt blir aspirantforeldre skjermet for dugnads- og styrearbeid, i allefall det første året.

Vi får låne Meyermarken bydelshus gratis av kommunen, men er pålagt å ha ansvarlige voksne til stede. Styret setter opp vaktlister for korpset.

Musikantene har pause i løpet av øvingen, og foreldrevaktene er ansvarlige for saft, kjeks og frukt til pausen. Det finnes en egen oppgaveliste for korpsvakten.

På Meyermarken har vi egne rom til oppbevaring av trommer, perkusjon, notestativ og diverse annet utstyr.

Loppemarked

Vi arrangerer loppemarked på Rothaugen hver høst - en stor og gøy dugnadsinnsats, som finansierer en god andel av vår årlige drift. 

På våren omtrent hvert andre år, har vi også en bossplukkedugnad fra kommunen, der vi plukker boss gatelangs i et oppgitt område. 

Vi har også dorullsalg før jul. I tillegg kommer dugnad i form av hjelp på seminarer og konkurranser.


Hva forventes av deg som forelder?

Vi foreldre er en sentral del av korpset, både for å bygge en hyggelig kultur, og for å få konserter og seminar til å gå rundt. Vi setter stor pris på din deltakelse i stort og smått! Følg med i informasjonskanalene på mail, på facebook og i appen tutti (her må du bli lagt til med navn og e-post for å få tilgang). På facebook er det egne grupper for aspiranter, juniorer og hovedkorps - styret lager lister over oppgaver som må gjøres på seminarer, til loppemarked, julebasar, årsfest med mer.
Styret lager årsplan for aktiviteter, som blir sendt rundt til alle.Søk
Driftes av Styreportalen AS